2023-04-14

Hoe coachen met paarden invloed heeft op je concentratie

paardenkonten.jpg
Heb jij soms het gevoel dat je concentratie ver te zoeken is? Vind je het lastig om je gedachten op een rijtje te krijgen en impulsieve acties te vermijden? Wat dan weer kan leiden tot problemen bij he
t nemen van beslissingen en het beheren van je tijd?

Wat een geluk dat je deze blog leest want het kan interessant zijn om te weten dat coaching met behulp van paarden je kan helpen. Paarden zijn bijzonder gevoelige dieren die reageren op menselijke emoties en signalen. Door met paarden te werken vanaf de grond, kun je leren om je emoties en gedachten te begrijpen en te beheren. Paarden bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf kunt concentreren op je innerlijke zelf en je emoties en
 gedrag kunt leren begrijpen.

Tijdens de coaching zet ik oefeningen in als bijvoorbeeld “Join-up”; je laat het paard rondlopen zonder het aan te raken. Dat klinkt makkelijk… maar vergis je niet, het vereist concentratie en controle! En als je gehaast te werk gaat, raak je snel de draad kwijt. Net zoals in het dagelijks leven, eigenlijk. Door rustig te blijven en je energie te beheersen, kun je leren hoe je contact maakt en houdt met je omgeving, en je merken dat het paard je automatisch volgt.

En wat dacht je van het borstelen en verzorgen van het paard? Dat klinkt als een simpele taak, maar het helpt jeom je concentratie en aandacht vast te houden. Want misschien herken je het wel: je bent aan het werk en raakt snel afgeleid door andere taken of gedachten. Voor je het weet ben je met meerdere dingen tegelijk bezig en verlies je je concentratie. Het is een veelvoorkomend probleem en kan frustrerend zijn. Door dit te oefenen kun je deze vaardigheden ook toepassen in je werk en ga je merken dat je efficiënter en productiever kunt werken. Bovendien werkt het poetsen van een paard ook heel ontspannend en geeft het je een fijn gevoel. En wie weet, misschien vind je het nog wel leuk ook!

Door coaching met paarden te combineren, kun je inzicht krijgen in jezelf en je gedrag. En dat is superhandig voor zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. De interactie met het paard en de terugkoppeling van mij als coach kunnen je helpen om te groeien en jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Je zult meer zelfvertrouwen krijgen en je verbonden voelen met de wereld om je heen.

Dus, als je soms het gevoel hebt dat je concentratie een beetje kwijt is en je impulsief reageert, dan is coaching met paarden een echte aanrader. Het is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens superleuk!

Admin - 18:46:57 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.