Werkwijze

Durf jij jezelf een spiegel voor te houden?

Coaching is maatwerk. Ik ga samen met je in gesprek over je dromen en doelen en ik begeleid je graag in het proces van de door jou gewenste verandering. Daarbij staat veiligheid, vertrouwen en respect altijd bovenaan. Ik oordeel niet en laat je met zachte begeleiding van mij en de paarden je eigen leerweg bepalen.

Vanuit mijn opleiding tot Horse Assisted Coach heb ik een flinke hoeveelheid werkvormen en materialen om concreet aan de slag te gaan in de weide. Je zit bij mij dan ook niet alleen op een bank te praten, maar je komt vooral ook veel doen. Jij gaat aan de slag met passende opdrachten in de weide om verder te komen in je ontwikkeling. De paarden staan letterlijk en figuurlijk naast je in dit proces. Ze kijken naar je lichaamstaal, ruiken geuren en letten op spierspanning.
Je merkt meteen dat ze dichter bij je gaan staan als je eerlijk tegen jezelf bent en wat verder weg gaan staan als je jezelf probeert te overtuigen van iets dat je wilt zijn, maar niet bent.
Door het stellen van verdiepende vragen komen we steeds dichter tot de kern van je verandering. Aan het eind van elke sessie zorg ik ervoor dat je de geleerde vaardigheden nog eens concreet benoemt, zodat je het mee kunt nemen in je dagelijkse leven. In een volgende sessie bespreken we hoe dit ging.
Zo blijft het je eigen leerproces en kun je zelf het tempo aangeven.

De paarden die mijn team versterken tijdens de coach sessies verblijven op het terrein van een woonzorgboerderij. Het belangrijkste doel van de dagactiviteiten op deze woonzorgboerderij is de cliënten een zinvolle dagbesteding te geven. Er wordt een breed scala aan mogelijkheden van arbeidsmatige tot eenvoudige taken aangeboden. De verzorging van de paarden valt hier ook onder. Zo spelen de paarden buiten de coaching om een belangrijke rol op het terrein. 

Spiegelendeweide is geen onderdeel van de woonzorgboerderij en de zorgaanbieders die op deze locatie gevestigd zijn. Wij zijn een particuliere onderneming zonder winstoogmerk. Door onze activiteiten op de woonzorgboerderij creëren we een win-win situatie. De woonzorgboerderij heeft als visie de cliënten een zinvolle dag te geven en daarmee zorgen zij met elkaar voor een goed draaiende boerderij. Hierdoor worden zij minder WLZ afhankelijk en leveren zij een bijdrage aan de duurzaamheid van de langdurige zorg.
De kosten voor de paarden worden dan ook niet betaald vanuit het zorgbudget. 
Eventuele winsten van de Spiegelendeweide gaan wel naar de woonzorgboerderij. Zo dragen ook wij bij aan een duurzame transitie in de samenleving.